Tuesday, July 12, 2011

Surmont MTB Azuga - 34.000 m urcati n-au fost degeaba

Da, dupa cum spuneam in titlu, am fost la maratonul Surmont de la Azuga si, in sfarsit, am constatat ca cei peste 34.000 m diferenta de nivel urcati sezonul asta nu au fost degeaba si si-au aratat rezultatele.



De data asta nu a mai fost un concurs cu 20 de participanti, ci a fost concursul cu cei mai multi participanti vreodata in Romania la munte (depasit doar de Prima Evadare) - 500 de ciclisti s-au aliniat la start. Am participat la tura lunga, un concept interesant, ea fiind doar cu vreo 5 km mai lunga decat cea medie, dar cu 600 m diferenta de nivel in plus - tura a speriat destul de multa lume, doar 55 de concurenti fiind inscrisi la aceasta lungime, toti buni, cei mai multi la categoria 30-39 de ani - sincer, credeam ca o sa ies printre ultimii. Per total, un traseu foarte dificil si tehnic, ce ne-a urcat din Azuga pana sub Vf. Piatra Mare, apoi pana pe creasta Neamtului si, in final, pana aproape pe Vf. Clabucetul Taurului. Pe bucata cea mai abrupta din partia Cocos a avut loc si contratimpul King of the Mountain.



In fine, ce sa zic, a fost o zi frumoasa, bicicleta a fost cu mici probleme (frana fata avea un piston indoit si freca o placuta pe roata), dar a facut fata si doar cand am ajuns inapoi la masina a explodat un cauciuc. Bine ca n-a explodat mai iute, ca la urcarea dinspre Susai spre Cocos am dat singura camera de rezerva nr. 51 de la +40 de ani.




A fost si o zi de care sunt foarte multumit, asa ca las rezultatele sa vorbeasca de la sine, fara sa mai comentez nimic, in afara de faptul ca rezultatul de la King of the Mountain a fost cea mai mare surpriza pentru mine - din 55 de concurenti la proba lunga, toti unul si unul, doar 9 au urcat bucata respectiva (nu aveai voie sa impingi bicicleta):



Mai multe informatii despre concurs se gasesc pe site-ul maratonului. Va las sa va delectati la final cu filmul maratonului, un film realizat profesional, dar care prinde din pacate mai mult secvente de forestier si mai putin de traseu tehnic, cursa lunga fiind mai mult de 3 sferturi cred doar sectiuni tehnice de mare dificultate:


Surmont Mountainbike Challenge 2011 from monkeyboy on Vimeo.

2 comments:

Radu C Dumitru said...

Bravo nea', se observa !!!

Anonymous said...

Telespectatori aşteaptă Geiger 2011 ;) eu zic ca iti este la îndemână undeva in primi 15 :). Baftă. Bubulu.