Sunday, May 10, 2009

Pe creasta Siriului cu bicicleta

Duminica am fost in Siriu cu bicicletele. Era o tura pe care voiam de mult sa o facem asa ca duminica am zis sa vedem arata creasta Siriului.  
Din pacate, am uitat track-log-ul inchis la GPS si l-am pornit doar pe a doua parte, asa ca track-ul final e o combinatie intre unul real si unul facut pe GoogleEarth. Nu sunt probleme, e foarte exact, l-am verificat pe teren. L-am pus si pe Bikemap.


Il las pe Bubulu sa povesteasca:

"Dupa o noapte in care am dormit prost, dupa o zi in care urcasem valea Albă cu schiurile in spate si o coborare fara manusi in mana pe secundarul din Mălin propunerea lui Horatiu de a face creasta Siriului mi se parea destul de dificilă mai ales ca prima tura pe anul asta. In lipsa de altceva mai bun plec cu Horatiu si Roxana spre Cheia destul de plictisit. Urcarea pana in pasul Boncuta este excelenta pentru inceput de sezon, urcări nici grele nici uşoare doar bune de
intrat in forma. Incepe urcarea in Creasta. Fiecare cu lumea lui si gândurile lui.
Horatiu cu gândul la maraton, Roxana cu gândul la Carpathian Adventure, eu mai putin sportiv din fire ma gandeam doar ce frumos ar fi sa urci cu iubita cu pauze multe si dese prin poienile din jur:).
Raman in urmă si ma trezesc brusc. La naiba am venit la Tabla Butii sa vad unde le-am dat-o pe coaja austroungarilor in primul razboi. Sus in Creasta si acum se vad urmele fortificaţiilor iar osuarul e martor al luptelor crâncene din zona. Creasta e un drum excelent de bitza fara sa pună probleme prea complicate. Desi prin zona mai apare cate un ATv totuşi e linişte si curăţenie. Coborârea din creasta spre baraj daca esti odihnit e superbă, ai cred cel putin 12km de coborare nu foarte tehnica unde poti atinge viteze mari. Sunt pe cale sa ma împrăştii asa ca reduc viteza,
bolovanii din drum impun atenţie daca nu vrei sa o patesti. De la baraj in sus drumul e frumos, dar cum ma durea rau funduleţul de la sa fiind prima tura, nu am prea savurat. 
Ultima parte cam 8km de plat pe langa apa si o urcare de 4km cu o coborare de 5-6km pana jos in şosea.:) Plus ca a inceput sa si ploua torential accentuindu-mi depresia :-). In tura e bine sa ai cel putin 1.5l apa singurul loc unde gasesti apa buna de baut e dupa coborarea pe drumul forestier la vreo 5km in amonte de baraj".

Cateva poze din tura:











No comments: