Monday, October 13, 2008

Culorile toamnei si petice de zapada in Crai si Ciucas

Toamna a intrat in drepturi, asa ca noi am fugit repede sa vedem culorile in perioada lor cea mai frumoasa. Si cum suntem pasionati in ultima vreme de ture rapide, am ales ceva potrivit. Echipa: Roxi, eu si Alin.

Sambata - un clasic in Piatra Craiului: Plaiul Foii - Lanturi - Creasta Nordica - Padina Popii - Plaiul Foii

Am pornit tarziu, pe la 11, din Plaiul Foii, inspirati de frumusetea padurii.

Am tras tare, fara sa alergam, asa ca in ceva mai putin de o ora eram la Spirlea, unde nu am zabovit si am taiat-o la Lanturi. Nu mai fusesem de cativa ani buni pe acolo si aveam niste amintiri destul de horror. Roxi nu mai fusese de loc. Ambii insa am concluzionat ca nu e greu de loc, mie mi s-a parut de data asta o plimbare placuta. Plus peisajul de vis...


Din pacate, pe traseu era plin si am stat la coada pe multe pasaje. Cu toate astea, eram la refugiul Grind 2 in fix 2.45 h. Super fain! Doar ca peticele de zapada ne-au cam inspaimantat, asa ca am stat la refugiu 30 min sa ne hotaram. Pana la urma am zis ca facem creasta, altfel urma sa coboram la Table.


Creasta ne-a mai mancat vreo 2 ore pana pe Vf. Padina Popii, iar apoi am coborat la Diana. Pe tot drumul ne-a insotit un cutzu dragut, dar pe care Alin l-a ajutat sa treaca vreo 2 pasaje. Ne era groaza de cablurile de mai jos de pe Padina Popii. Pana la urma, actiunea de salva-cutzu a decurs in conditii optime si acolo. Valea era la fel de frumoasa cum o stiam, ba chiar mai frumoasa acum in pragul iernii.

Dupa cam 7 ore jumate cu tot cu pauze, am ajuns la masina si am mers la Bubulu, care n-a putut veni cu noi, Am zis ca poate vine a doua zi. Am stat si ne-am uitat la filme de schi si am baut visinata, apoi ne-am culcat

Duminica - o plimbarica in Ciucas: Muntele Rosu - Vf. Ciucas - Pasul Bratocea

Datorita faptului ca ne-am trezit tarziu, desi in plan aveam toata creasta Ciucas-ului, am recurs la acest traseu, mai scurt, dar bucata pana in Bratocea nu o mai facusem niciodata. Am plecat din drumul national de la intersectia cu drumul de Muntele Rosu doar pe la 12, dar ziua era minunata si padurea avea culori fascinante.

Traseul a fost minunat, presarat cu petice de zapada, dar si cu ATV-istii care incurajati de drumul ce a fost refacut pana la cabana Ciucas au cam invadat din pacate zona. Noroc ca drumul nu cred ca o sa tina mult, pare fragil.

Ne-am miscat destul de repede si am facut si o groaza de poze. Am reusit sa ajungem inapoi in Bucuresti relativ devreme.

A fost un weekend foarte placut, care a imbinat minunat sportul cu frumosul, din care au rezultat o gramada de poze super frumoase!

No comments: